facebook google linkedin twitter facebook

Fysiotherapie en uw zorgverzekering

Verzeker u van genoeg fysiotherapie

Uw gezondheid is een kostbaar goed, welke middels de verplichte basisverzekering gewaarborgd wordt. Iedere Nederlander is verplicht zichzelf voor de basis zorgverzekering te verzekeren. U bent echter vrij om te kiezen voor een natura- of restitutiepolis.

Natura:

U kunt alleen naar een fysiotherapeut waar uw zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Deze zorgverlener declareert de behandelingen direct bij uw zorgverzekering. Conform uw polisvoorwaarden kunt u een bepaald aantal keer, of tot een maximaal bedrag gebruik maken van de desbetreffende zorg.

Restitutie:

U bent vrij om naar de fysiotherapeut van uw keuze te gaan. Het kan zijn dat u zelf toch nog een kleine bijdrage moet leveren aan de nota en u dient deze zelf te declareren bij uw zorgverzekeraar. **

Fysiotherapie van Gelderen heeft met GEEN van de zorgverzekeraars een contract. De kosten die u maakt bij Fysiotherapie van Gelderen worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van uw polisvoorwaarden. U moet zelf de rekening declareren bij uw zorgverzekeraar.
Bijvoorbeeld: CZ Zorgverzekering vergoedt in zijn Naturapolis 75% van het marktconforme tarief en in zijn Restitutie polis 100% van het marktconforme tarief. ***

Voor meer duidelijkheid over de vergoedingen van fysiotherapie bij een ongecontracteerde praktijk verwijs ik u naar uw zorgverzekeraar.

Belangrijke informatie over zorgverzekeringen:

Gecontracteerde zorg is niet - per definitie - de beste zorg die u krijgen kunt, wel - per definitie - de goedkoopste zorg. Denk hierbij aan de beperkingen die zorgverzekeraars voor de pharmacie (medicijnen) heeft toegepast. Tegenwoordig krijgt u in veel gevallen een goedkoper medicijn uitgeleverd door uw apotheker. De werkzame stof is dan hetzelfde, maar de hulpmiddelen zijn anders, met alle gevolgen van dien. Nu steeds meer zorgverleners ervoor kiezen geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars is het voor u wellicht van belang te kiezen voor een restitutie polis.

In 2012 is er weer flink gesneden in de vergoedingen van de zorgverzekering. Waar de aanvullende verzekeringen alleen een beetje gepolijst worden, is er in de basisverzekering veel gesneden onder andere met betrekking tot de vergoeding voor fysiotherapie. Wanneer u 18 jaar of ouder bent en fysiotherapie nodig hebt die onder de basisverzekering valt (chronische aandoeningen lijst Borst) moest u in 2012 de eerste 20 behandelingen declareren uit uw aanvullende verzekering. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent moet u deze dus zelf betalen. De lijst voor chronische aandoeningen, waarvan de behandeling wordt vergoed, wordt ingekort. Daarnaast is het (verplichte) eigen risico verhoogd naar € 210,-- per jaar. Het eigen risico is van toepassing op uw basisverzekering. Dit betekent dat zorg, welke u benut uit uw basisverzekering, eerst verrekend zal worden met het eigen risico.
Voor alle wijzigingen kijkt u op Rijksoverheid.nl

** Niet iedere zorgverzekering biedt beide mogelijkheden aan, Zilveren Kruis Achmea is hier een voorbeeld van, zij kennen alleen de naturapolis voor hun zorgverzekeringen. Zij beperken hiermee dus uw keuzevrijheid voor zorg.  

*** Marktconform tarief: De hoogte van het tarief welke door CZ is bepaald als zijnde marktconform.

sterren

Onafhankelijk onderzoek bekroont praktijk.

Online afspraak maken?

Plan nu eenvoudig online een afspraak in:

afspraak plannen iconKlik hier

 

Actueel

IMAGE Wie vergoedt jouw fysiotherapie in 2019?
woensdag 05 december 2018
Elk jaar zet ik voor mijn klanten op een rijtje waar ze op moeten letten bij de keuze van hun zorgverzekeraar. Ik doe dat uiteraard met als... Lees verder...

Vitamines bestellen?

vitamine specialist