Skip to main content

Fysiotherapie bij frozen shoulder

Fysiotherapie bij frozen shoulder

frozen shoulder

Doet je schouder pijn en kun je hierdoor steeds minder met je arm doen? Of voelt je schouder stijf aan? Dan heb je misschien last van een frozen shoulder.

Wat is een frozen shoulder?

Frozen shoulder is een ontsteking aan het schouderkapsel. Het is het gevolg van een chronische overbelasting. Hierdoor raakt de slijmbeurs ontstoken en kun je je arm haast niet meer bewegen. Het is een nare en pijnlijke aandoening. Met veel rust kan de ontsteking vanzelf overgaan. Maar het kan wel een half jaar duren voordat je je schouder weer een beetje normaal kunt gebruiken zoals je gewend was. Bij sommige mensen duurt het jaren voordat de frozen shoulder weer helemaal hersteld is.

Behandeling frozen shoulder

Fysiotherapie is de beste behandelmethode. Want fysiotherapie zorgt voor een sneller herstel. Met een reeks oefeningen maken we de schouder sterker en soepeler. Heel gecontroleerd belasten we de schouder steeds ietsjes meer. Beweging is hierbij het sleutelwoord.

Last van een frozen shoulder? Maak nu een afspraak zonder verwijzing

Voor een behandeling bij de fysiotherapeut heb je geen verwijzing nodig van de huisarts. Maak online een afspraak met een van onze gespecialiseerde behandelaars van Fysiotherapie Van Gelderen in Middelharnis en Willemstad. Of bel direct met 06-53355405.