Skip to main content

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Jaarlijks gaan in Nederland ongeveer 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut met klachten over hun 'bewegingsapparaat'. Het kan gaan om sportblessures, werkgerelateerde klachten of problemen vanwege een ongeval of ziekte. Ook een verkeerde beweging of houding, en simpelweg het verouderen van het lichaam maakt dat men aanklopt bij de fysiotherapeut.

Wat doen wij voor u?

Wij adviseren, behandelen en begeleiden u, zodat u weer verder kunt met uw dagelijkse bezigheden. Pijnvrij aan het werk, probleemloos de boodschappen doen en sporten op een verantwoorde wijze.

Fysiotherapie van Gelderen heeft twee praktijken waar u uit kunt kiezen. Maar wij kunnen ook naar u toe komen. Wij bezoeken u dan in het revalidatiecentrum, op uw huisadres of in het verpleeghuis. Een behandeling duurt ongeveer 25 minuten per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Vervolgens stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. Dit is altijd maatwerk want elke klacht is anders en ieder lichaam reageert op zijn eigen wijze.

Fysiotherapie zonder verwijsbrief

Sinds 1 januari 2006 is de Directe Toegangeljkheid voor Fysiotherapie (DTF) een feit.

Dat houdt in, dat u geen verwijzing nodig heeft van uw huisarts om naar een fysiotherapeut te gaan. U kunt zelf bepalen wanneer u een fysiotherapeut raadpleegt. Houd wel rekening met de polisvoorwaarden van uw verzekering. Sommige verzekeringen vergoeden alleen na een verwijzing door uw huisarts.

Bent u niet zeker of het noodzakelijk is om naar de fysiotherapeut te gaan, dan kunt u twee dingen doen:

1. Eerst uw huisarts of specialist raadplegen, die kan u doorverwijzen naar een fysiotherapeut.

2. Direct contact opnemen met één van onze therapeuten, die kan u vertellen of u er goed aan doet langs te komen voor een consult.