Skip to main content

Body & Mind fysiotherapie

Body & Mind is een vorm van fysiotherapie die zich richt op het verbeteren van zowel de fysieke als de mentale gezondheid van een persoon. Deze vorm van fysiotherapie is gericht op het begrijpen van de relatie tussen het lichaam en de geest en hoe deze elkaar kunnen beïnvloeden.

Bij Body & Mind fysiotherapie wordt er niet alleen gekeken naar de fysieke symptomen van een aandoening, maar ook naar de emotionele en psychologische factoren die hierbij een rol spelen. Het doel van deze therapie is om de oorzaak van de klachten aan te pakken en niet alleen de symptomen te verlichten.

Verschillende Body & Mind behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen binnen Body & Mind fysiotherapie denkbaar, afhankelijk van jouw individuele behoeften. Dit kan variëren van traditionele fysiotherapie-oefeningen tot mindfulness-technieken, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie.

Een belangrijk onderdeel van Body & Mind fysiotherapie is het betrekken van de patiënt bij zijn of haar eigen herstelproces. Dit kan onder meer door middel van educatie over de link tussen lichaam en geest, en het aanleren van technieken die patiënten zelf kunnen toepassen om hun fysieke en mentale welzijn te verbeteren.

Bij welke klachten kan Body & Mind helpen?

Er zijn veel verschillende aandoeningen en klachten waarbij Body & Mind fysiotherapie kan helpen. Zo kan het bijvoorbeeld helpen bij chronische pijnklachten, stress-gerelateerde aandoeningen en burn-out klachten. De fysiotherapeut zal samen met jou werken aan het verminderen van stress en spanningen, het verbeteren van de ademhaling en het bevorderen van ontspanning en mindfulness. Dit kan bijvoorbeeld door middel van ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, yoga of meditatie.

Body & Mind lijkt me wel wat!

Body & Mind fysiotherapie is een benadering van fysiotherapie waarbij lichamelijke en geestelijke klachten als één geheel worden behandeld. Door de verbinding tussen lichaam en geest te erkennen en hierop te focussen, kan deze benadering effectief zijn in het verminderen van diverse klachten en het verbeteren van de geestelijke gezondheid.

Meer informatie

Wil je meer informatie? De specialisten van Fysiotherapie van Gelderen helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Body & Mind fysiotherapie