Skip to main content

Recept voor een fitte zomer

De zomervakantie is een tijd van genieten! Sportclubs bouwen een zomerstop in om ergens in september weer op te starten. Nu is het tijd voor lekker lange avonden op een terras. Met een glas wijn, een koud biertje of een versgeperst sapje. Daar hoort natuurlijk een plankje bij van het een of ander: bitterballen, chipjes, blokje kaas… En dan de volgende dag rustig aan weer beginnen. Vooral niet te druk maken. Relax!

Blessureleed

Maar uit onderzoek blijkt dat sporters na de zomerstop sneller een blessure oplopen. En dat blessures minder snel overgaan wanneer de oefeningen tijdens de vakantie op een laag pitje worden gezet.
Pak daarom dit recept mee voor een fitte zomerfysio. Oók geschikt voor als je vakantie er alweer opzit!

Ingrediënten voor een fitte zomer:

  • 1 paar sportschoenen
  • Zwemkleding naar keuze
  • Flinke dosis buitenlucht
  • Evt. oefeningen van de fysiotherapeut

Tijdsduur:

Plan tijdens je vakantie op vaste tijden een sportmoment in. Laat het niet afhangen van “hoe je je voelt” of “wat je nog meer gaat doen die dag”. Je zult zien dat er dan weinig van sporten terecht komt.
Sport je normaal gesproken binnen? Dan is de zomer hét moment om je activiteiten naar buiten te verplaatsen. Gooi die sportschoenen in de koffer en ren eens in een rustig tempo een rondje op je vakantiebestemming.
Een half uur sporten per dag is genoeg. Dat is echt niet veel! Begin de dag bijvoorbeeld met een wandeling naar de bakker waar je verse broodjes haalt. Niet slenteren. Even lekker doorstappen.
Op welk moment van de dag zijn er niet zoveel gasten in het zwembad? Kies dat tijdstip uit voor een half uurtje baantjes zwemmen. Daarna lekker uitrusten of juist bommetjes springen!

Bereiding:

Maak van het sporten een gezellig moment. In je reisgezelschap is vast wel iemand te vinden die jouw initiatief leuk vindt. En als je thuis blijft: vraag iemand van de sportclub of een leuke buur om met je mee te gaan.
Ben je onder behandeling van een fysiotherapeut? Dan krijg je zeker een aantal oefeningen mee om te doen tijdens je vakantie. Doe ze op een vast moment. Je mag je oefeningen niet op vakantie sturen! Voor de juiste oefeningen of vragen over dit recept kun je terecht bij Fysiotherapie Van Gelderen. Bel vrijblijvend naar 06-53355405 of plan een afspraak in.

Recept voor een fitte zomer