Skip to main content

Top 5 lifestyle-changers

Klachtenvrij blijven na de fysiotherapiebehandeling

Een veelgehoorde vraag aan het einde van een fysiotherapiebehandeling is: “Hoe weet ik dat mijn klachten niet terugkomen?” Dan zeg ik altijd tegen mijn cliënten: “Ik help je van je pijn af, maar je moet er zelf voor zorgen klachtenvrij te blijven”. Dat klinkt heel simpel, maar het betekent wel dat je misschien iets van je ingeslopen gewoontes moet veranderen. Kortom; je moet werken aan je lifestyle. In deze blog geef ik je de top 5 van lifestyle-changers.

1. Denk aan je oefeningen

Een inkoppertje: de oefeningen die je hebt meegekregen van je fysiotherapeut moet je blijven doen. Dat kost je bijna geen tijd maar je moet er wel aan denken. Stel daarom een alarm in op je smartphone op een voor jou handig tijdstip op de dag. Je zult zien dat na verloop van tijd het oefeningentijdstip net zo’n gewoonte wordt als tandenpoetsen voor het slapengaan!

2. Meer bewegen

Onderzoek heeft aangetoond dat we met z’n allen steeds minder bewegen op een dag. We doen zittend werk en nemen voor het gemak vaker de auto of de lift. Die ene dag in de week intensief sporten weegt daar niet tegenop. Dus moet je er een gewoonte van maken om tijdens het werk bewegingsmomenten in te bouwen en je bij alle klusjes af te vragen of je daarbij meer kunt bewegen. Pak de fiets, ren de trap op. Verras je collega’s met een kop koffie (waardoor jij een loopje hebt naar de koffieautomaat). En app je vrienden dat je gaat wandelen. Wedden dat ze meedoen?

3. Ontspanning

Stress zorgt voor spanning en daar reageert je lichaam op. Dus luister naar je lichaam, anders zorgt je lichaam er op gegeven moment voor dat je wel moet luisteren! En dan is het mis. Ontspanning betekent voor iedereen iets anders. De een heeft baat bij sporten, de ander verliest zichzelf in een hobby. Maar maak je hoofd leeg en gun je lichaam een ontspanningsmoment.

4. Goede houding

Een verkeerde houding is funest voor je lichaam. Weet je niet zeker of je wat je verkeerd doet? Vraag je fysiotherapeut om eens te kijken naar je werkhouding of naar de manier waarop je loopt. Met de juiste voorlichting kun je een heleboel kwalen voorkomen.

5. Voeding

Overgewicht kan problemen veroorzaken aan je gewrichten of rug. Maar ook bij een normaal lichaamsgewicht houdt de juiste voeding de botten sterk en de spieren soepel. Bij Fysiotherapie Van Gelderen krijg je informatie over de juiste vitamines en mineralen die je lichaam in goede conditie houden. Vraag er eens naar in onze praktijk of plan online een afspraak. We helpen je graag fit en energiek te blijven.

Top 5 lifestyle-changers