Skip to main content

Verzekeren voor fysiotherapie

“Wij baseren de behandeling op de klacht en niet op de verzekering”, is steevast mijn antwoord als me gevraagd wordt waarom onze praktijk geen contract heeft met een verzekeraar. Maar dat is toch heel gewoon, zou je denken. Nou, nee dus.
Niet meer in het huidige systeem van verzekeren. Een verzekeraar heeft heel veel te zeggen over jouw behandelmethode. Dat willen wij liever niet. En wij zijn dan niet automatisch duurder, wat veel mensen denken. Ik zal het uitleggen.

Fysiotherapie verzekeren

Bijna iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met de fysiotherapeut. Door een sportblessure of een verkeerde werkhouding, na een vervelend ongeluk, een operatie of door ouderdomsslijtage. Het is dus niet zo’n gek idee om je voor deze zorg te willen verzekeren. Wat zijn je opties?


Keuzevrijheid of keuzestress?

We moeten allemaal een basisverzekering afsluiten. Jongeren tot 18 jaar zijn hiermee verzekerd van zorg en ook bepaalde chronische aandoeningen worden vanuit de basisverzekering vergoed vanaf de 21ste behandeling. Je zult je voor fysiotherapie dus moeten bijverzekeren. Wist je dat er in 2016 wel 1400 verschillende polissen waren om uit te kiezen? Als je daar geen keuzestress van krijgt! Gelukkig kunnen ze worden onderverdeeld in een aantal groepen.

1. Bij een goedkopere budgetpolis moet je je behandeling volgen bij een fysiotherapeut die een contract heeft met jouw verzekeraar. Die zorgverlener zit misschien helemaal niet in jouw buurt.

2. Een naturapolis heeft een vrije fysiotherapeutenkeuze. Maar je moet bijbetalen per behandeling als je kiest voor een andere zorgverlener dan die waarmee de verzekeraar een contract heeft. Verder moet je alle behandelingen die langer duren dan het gemiddelde van een behandelserie zelf betalen. Volgens de zorgverzekeraars duurt een gemiddelde behandeling vaak maar zes sessies. Maar wat gebeurt er dan als jouw aandoening meer tijd nodig heeft?

3. Bij de duurdere restitutiepolis mag je zelf kiezen welke zorgverlener je neemt maar krijg je alleen realistische prijzen vergoed. Dat zijn de prijzen waarvan de verzekeraar vindt dat een behandeling mag kosten. Helaas zit ook hier vaak een addertje onder het gras en geldt de restitutiepolis alleen voor de basisverzekering en juist weer niet voor de aanvullende verzekering. Er zijn maar een paar ECHTE restitutieverzekeraars!

Er is dus altijd wel wat. Daarnaast heb je, als het gaat om zorg uit de basisverzekering, altijd te maken met een eigen risico vanaf €385,00. Je krijgt je zorg pas vergoed wanneer je totale zorgbehoefte boven het door jou vastgestelde bedrag komt.


Zorg moet menselijker

Wij vinden de patiënt belangrijker dan de polis die hij gekozen heeft. Als wij denken dat een behandeling na vier sessies klaar is, dan zeggen we dat gewoon en gaan we niet door tot het gemiddelde van zes. En vergt een goede behandeling meer sessies, dan zorgen wij dat je die krijgt. We stoppen onze tijd in de behandelingen en niet in het papierwerk. En dat zie je aan onze klantwaardering. Wij werden door onze klanten beloond met vijf sterren!
Wil je meer weten over dit onderwerp? Vraag er gerust naar. Wij zijn te bereiken via het antwoordformulier of bel naar 06-53355405

Verzekeren voor fysiotherapie