Skip to main content

Wandelen: hét ultieme gezondheidsgeheim

In beweging blijven: tijdens de huidige lockdown is het misschien nog wel belangrijker dan ooit. We zoeken steeds meer alternatieven, zeker nu er qua sport minder opties zijn. Wandelen wint aan populariteit. En wij kunnen niet anders dan daar heel erg enthousiast over zijn: wandelen is super gezond!

Het leuke is dat wandelen eigenlijk voor iedereen toegankelijk is. Iedereen kan in zijn of haar eigen tempo aan de slag. Heerlijk in de frisse lucht, op het strand, in het bos of door de stad – het kan altijd en overal. En hebt er helemaal niets voor nodig, behalve een paar goede schoenen. Let’s go!

Een sterker lijf door een wandeling

Dat bewegen gezond is, weten we allemaal. Toch doet het waarschijnlijk meer voor je lichaam dan je in eerste instantie zou denken. Zo:

  • Versterkt het spieren en botten, hierdoor neemt de kans op botontkalking (osteoperose) af).
  • Verlagen 3500 stappen per dag het risico op diabetes.
  • Is het goed voor je bloedsomloop, dit heeft een positief effect op je immuunsysteem.
  • Heeft het een positief effect op de aanmaak van kraakbeen.
  • Verbrand je met een uurtje wandelen al zo’n 240 calorieën met een heel laag risico op blessures.

Wandel voor een glimlach

Naast de fysieke voordelen van een regelmatig wandelen, heeft het ook voordelen voor onze psychische gesteldheid. Je kunt je hoofd heerlijk leegmaken en de dag van je afzetten. Wist je dat een halfuurtje wandelen per dag ervoor zorgt dat je je beter voelt en stress en depressieve gevoelens doen afnemen?

Vandaag nog aan de wandel

Genoeg redenen om meteen aan de slag te gaan dus! Trek je schoenen aan en ga erop uit. Let wel op dat je, hoe laagdrempelig het ook lijkt, wandelen rustig opbouwt. Ga niet meteen van nooit naar 10 kilometer en wil niet meteen de 6 km per uur aantikken – ook het opbouwen van wandelconditie kost tijd. Maar je zult het al snel merken: wandelen is dé sleutel naar een fitter leven.

Weet je niet zo goed wat een goed begin is voor jouw lijf? Neem dan gerust contact met ons op, we voorzien je graag van advies.

Wandelen: hét ultieme gezondheidsgeheim