Skip to main content

Werkt osteopathie echt?

De therapeuten in onze praktijk werken nauw samen om iedereen van zijn of haar problemen af te helpen. Soms blijkt dat na een paar behandelsessies fysiotherapie, de patiënt baat heeft bij een vervolg bij de osteopaat. Maar het kan ook andersom. In onze praktijk luisteren we altijd goed naar de patiënten. En we passen onze behandeling direct aan als dat nodig is. Dus als iemand vraagt of osteopathie echt helpt, dan is mijn antwoord een volmondig JA. Hieronder lees je waarom ik daar zo van overtuigd ben.

De mens als een geheel

Dat klinkt nogal logisch. En toch houden veel behandelaars zich vaak alleen bezig met hun eigen specialisatie. Daarom wordt de hulp van een osteopaat vaak pas ingeroepen wanneer de klacht van een patiënt hardnekkig blijkt te zijn. De huisarts heeft van alles geprobeerd, de fysiotherapeut heeft gemasseerd en oefeningen gedaan, en nog is de patiënt niet van de pijn af. Maar waar komt de pijn dan precies vandaan? Waarom blijf je last houden van migraine? Hoe komt het dat je schouders vast blijven zitten, ook na gerichte behandelingen? De osteopaat lost die vragen op door de mens als één geheel te zien en zo te behandelen.

Zelfgenezend vermogen

Osteopathie is een geneeswijze die alleen met de handen wordt uitgevoerd. Er komt geen apparatuur aan te pas. Met zijn handen maakt de osteopaat los wat vast zit. Spieren, gewrichten en organen worden zachtjes gemasseerd. De behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Wanneer de osteopaat het lichaam aan het werk heeft gezet is het nogal logisch dat de algehele conditie van het lichaam zal verbeteren.

Fit gevoel

En het bijzondere is: na een behandeling bij een osteopaat vermindert niet alleen de klacht waar de patiënt voor komt maar de eventuele andere lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen ook. De patiënt voelt zich veel fitter: pijn en ongemak verdwijnen, hij slaapt beter, hij concentreert zich beter op zijn werk en zijn hobby’s.

Maatwerk

Elke persoon is anders en elke klacht is anders. Daarom is de behandeling bij onze fysiotherapiepraktijk altijd maatwerk. Osteopathie is een van de behandelwijzen die wordt aangeboden. Samen met jou zoeken we naar een oplossing voor je probleem. Wil je hier mee van weten? Maak dan nu eenvoudig online een afspraak.

Werkt osteopathie echt?