Skip to main content

Wij breiden uit met Fysio&Fit

‘Ik weet wel dat ik moet trainen, maar ik weet niet hoe,’ is vaak het antwoord als ik vraag aan mijn patiënten hoe het met de dagelijkse oefeningen gaat. Het blijkt gewoon dat het moeilijk is om na een blessure weer op gang te komen. Zelfs als de fysiotherapeut je oefeningen geeft en zegt dat je toch echt weer mag gaan sporten. Bij fysiotherapie Van Gelderen hebben we nu de oplossing; Fysio&Fit.

Bewegen is de sleutel tot herstel

Fysiotherapie bestaat nooit alleen uit een wekelijkse sessie bij een van onze fysiotherapeuten. Je krijgt meestal oefeningen mee naar huis om je spieren te versterken. Want bewegen is de sleutel naar herstel. Bovendien geven wij aanwijzingen wat je weer mag doen en wat je beter nog even kunt laten. Iedereen is altijd vast van plan om trouw alles te doen wat de fysiotherapeut zegt, maar er zijn allerlei redenen om het ook weer te vergeten. Dat is nooit onwil. Het is meer een soort onmacht. Het is vaak gewoon moeilijk om in je eentje aan de slag te gaan.

Persoonlijke maatwerk training

Voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken is er nu Fysio&Fit. Daarvoor is Fysiotherapie Van Gelderen de samenwerking aangegaan met bewegingsspecialist en personal trainer Jessica de Reus. Onder haar persoonlijke begeleiding ga je aan de slag om meer spierkracht op te bouwen en aan je houding te werken. Samen met jouw fysiotherapeut stelt ze een plan van aanpak op. Daarbij wordt er niet alleen gelet op je beperking, maar vooral op je mogelijkheden en je interesses. Dat laatste is heel belangrijk want sporten en bewegen moet vooral leuk zijn.

Wat is Fysio&Fit?

Fysio&Fit is een trainingsprogramma gericht op herstel en preventie. Maar terwijl fysiotherapie vooral gericht is op genezing van de blessure, is het doel van Fysio&Fit om je lichaam te versterken en uiteindelijk in je eigen tempo je leefstijl te veranderen. Dat betekent niet dat je hele leven op de kop wordt gezet. Integendeel, kleine wijzigingen maken juist het verschil. De manier waarop je loopt bijvoorbeeld, of de manier waarop je iets optilt. Het effect van fysiotherapie wordt door Fysio&Fit versterkt en de kans dat je in de toekomst weer een blessure krijgt wordt een stuk kleiner.

Voor wie?

Fysio&Fit is er voor iedereen die onder professionele begeleiding gezond wil bewegen en een goede conditie wil opbouwen. Of je nou 8 of 88 bent, sporten is altijd leuk! Jessica houdt rekening met jouw conditie en biedt verschillende vormen van bewegen aan. Je kunt onder andere trainen met behulp van gewichten, bewegen op muziek of op mooie dagen buiten cardio-oefeningen doen. Fysio&Fit is altijd maatwerk en wordt afgestemd met de fysiotherapeut.

Doe mee

Elke vrijdag is Jessica de Reus te vinden in de fysiotherapiepraktijk. Ben je geïnteresseerd en denk je dat deze laagdrempelige manier van sporten ook iets voor jou is? Bel Jessica voor meer informatie op 06-46388030 of stuur vrijblijvend een berichtje. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wij breiden uit met Fysio&Fit