Skip to main content

Wil je ook af van je chronische pijn?

Ik behandel veel chronische patiënten in mijn fysiotherapiepraktijk. Zij komen al jaren elke maand voor een behandeling en gelukkig kan ik de pijn verlichten. Maar wat is het jammer dat deze patiënten niet pijnvrij worden. Sterker nog, de huisarts adviseert ze soms zelfs naar een gedragstherapeut te gaan om te leren omgaan met de pijn. Ze zitten vast in de behandeling en gaan niet meer voor- of achteruit in hun herstel. Ik zou zo graag meer willen doen voor deze mensen. Daarbij weet ik dat er goede resultaten worden geboekt met PEA in combinatie met fysiotherapie. Maar de onderzoeken die ernaar zijn gedaan vind ik niet voldoende om mijn patiënten een betrouwbaar advies te kunnen geven. Daarom ga ik zelf een onderzoek opstarten. Wil je hieraan kosteloos meewerken? Lees dan snel verder.

Wat is PEA?

PEA is een lichaamseigen vetzuuramide. Het werkt pijnstillend en ontstekingsremmend. Bij de inname zijn geen bijwerkingen bekend. Het heeft ook geen storende interacties met andere middelen die je gebruikt. PEA wordt in combinatie met vitamine B ingenomen. Dit versterkt de werking ervan. PEA zou een natuurlijk alternatief kunnen zijn voor andere pijnstillers. Ik wil graag onderzoeken of PEA met fysiotherapie een constante verlichting van de pijn geeft. Tijdens het onderzoek ontvang je de PEA en de vitamines ter waarde van €100,00 gratis.

Voor wie?

Heb je chronische pijn, bijvoorbeeld gewrichtspijn of herniapijn, pijn bij MS of artrose, dan kan je aan dit onderzoek meedoen. Je leeftijd ligt tussen de 18 en 70 jaar en de pijn moet al langer dan 5 jaar aanwezig zijn. De bestaande medicatie blijft. Wanneer er recent (minder dan drie maanden) wijzigingen in de pijnmedicatie zijn geweest kun je niet meedoen aan het onderzoek.

Wat gaan we doen?

Er zullen blind twee homogene groepen worden gemaakt. De ene groep krijgt tijdens de fysiotherapiebehandeling PEA en B activator. De andere groep krijgt een placebo. Het onderzoek duurt een jaar waarbij er 6 contact/meet momenten zijn; Bij de start, na de eerste maand, in de vierde en de zesde maand en vervolgens na twaalf maanden.

Meer informatie en aanmelden

Wil jij ook van je chronische pijn af? Dan kun je contact opnemen met mij, Barbara van Gelderen. Ik kan je meer informatie geven en aangeven wanneer het onderzoek start. Bel direct 06-53355405 of vul het formulier in op de website www.fysiotherapievangelderen.nl.

Wil je ook af van je chronische pijn?