Skip to main content

Dry Needling Moerdijk

Dry Needling Moerdijk

Zoekt u een uitstekend Dry Needling adres in Moerdijk of in de buurt van Moerdijk? Fysiotherapie Van Gelderen is een erkende praktijk die ook Dry Needling aanbiedt. Dry Needling is een vorm van fysiotherapie die spierklachten behandelt. Vaak zijn deze spierklachten chronisch. De therapie richt zich op het laten ontspannen van spierknopen door het gebruik van dunne acupunctuurnaalden.

Welke klachten worden verholpen?

Een spierknoop (de myofaciale triggerpoint) is een hard aanvoelende plek in een spier. De spierknoop zorgt voor een drukpijn die kan uitstralen naar allerlei plaatsen in het lichaam. Het lichaam kan vervolgens diverse reacties vertonen zoals:

  • Hevige lokale pijn en uitstralingspijn
  • Stijfheid
  • Verminderde kracht bij het aanspannen van de spier
  • Secundaire reacties op de pijn, bijvoorbeeld zweten, duizeligheid, wazig zien

In onze praktijk helpen wij veel patiënten met sportblessures, RSI klachten, een hernia, hoofdpijn, kaakproblemen of onbegrepen pijnen. Ook wanneer u last heeft van een allergie of slecht kunt slapen kunt u baat hebben bij deze therapie.

Hoe werkt Dry Needling?

Bij Dry Needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. De spier spant zich aan waardoor de spierknoop als het ware ontrafelt. Hierdoor ontspant de spier. Bestaan de klachten al langer, dan worden er meer spieren in de behandeling betrokken. Meestal is de verbetering dan direct voelbaar.

Waaruit bestaat een behandeling Dry Needling in Moerdijk?

1. We starten met een gesprek en een onderzoek om het probleem goed te lokaliseren. Tijdens het onderzoek worden de spieren onderzocht die de pijn zouden kunnen veroorzaken. Vervolgens worden in deze spieren de spierverhardingen opgezocht. Als je daar op drukt is dat pijnlijk.

2. Er wordt een dun acupunctuurnaaldje aangebracht. Hier voelt u niets van. Als de spier wordt aangeprikt spant hij zich aan. Van deze spierreactie kunt u even schrikken en het kan wat pijnlijk aanvoelen. Deze spierreactie zorgt voor een soepeler spier die beter kan bewegen. Hierdoor zal de pijn waarmee u kwam direct minder zijn.

3. U krijgt oefeningen mee naar huis om de spieren te stretchen en weer belastbaar te maken.

4. Deze sessie zal een aantal keren herhaald worden totdat we het gewenste resultaat bereikt hebben.

Erkende praktijk Dry Needling Moerdijk

Dry Needling is een erkend onderdeel van de fysiotherapie en wordt in steeds meer praktijken toegepast. Ook in ziekenhuizen, revalidatiecentra en in de sportwereld maakt men hier gebruik van. Van Gelderen is een geregistreerde praktijk voor Dry Needling. U kunt dit controleren op dryneedling.nl. Fysiotherapeuten die staan geregistreerd op deze website voldoen aan alle eisen om Dry Needling veilig en kundig toe te passen.

Voor een behandeling bij de fysiotherapeut heb je geen verwijzing nodig van de huisarts. Maak online een afspraak met een van onze gespecialiseerde behandelaars van Fysiotherapie Van Gelderen in Middelharnis en Willemstad. Of bel direct met 06-53355405.