fbpx

Blog

Fysiotherapie nieuws en blog

Thuiswerken? Zo voorkom je klachten

Helaas, we zitten weer veel thuis. Waar je misschien net weer terug was op kantoor, zit je nu weer thuis aan de keukentafel achter je laptop. Hierdoor ligt een toename in het aantal rug- en nekklachten op de loer. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om thuiswerken pijnvrij én leuk te maken.

Lees meer...

Professioneel handelen fysiotherapeut tijdens Coronacrisis

In de afgelopen dagen heeft het KNGF veel vragen gekregen over wel of niet doorgaan met het leveren van fysiotherapeutische zorg. En daarmee over het openhouden of sluiten van praktijken. Met dit document geven we praktijken en fysiotherapeuten richting bij het nemen van besluiten over dit dilemma. Op basis van de adviezen en informatie van de RIVM op dit moment hebben we onderstaand stroomschema opgesteld. Eveneens op grond van deze informatie is er (nog) geen reden om praktijken volledig te sluiten. Maar dit standpunt is afhankelijk van de ontwikkelingen die momenteel heel snel gaan. De overheid kan op enig moment besluiten tot een lockdown.

Lees meer...

Brief Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

Beste fysiotherapeut,
Het hoeft geen betoog dat de verspreiding van het coronavirus grote consequenties voor ons allemaal heeft. Vanmiddag was er overleg op het Ministerie van VWS waar alle beroepsverenigingen en koepelorganisaties uit de zorg aanwezig waren. Het overleg concentreerde zich voornamelijk op het in stand houden van de acute zorg die door ziekenhuizen en huisartsen wordt geleverd.

Lees meer...

Heb je wel eens nekpijn?

De meeste mensen hebben wel eens nekpijn. Na rugklachten en schouderklachten is het de meest gehoorde klacht in onze praktijk. Nekpijn lijkt misschien onschuldig maar kan je gewone dagelijkse leven behoorlijk in de weg zitten en een hoop stress opleveren. Daarom is het belangrijk dat je oefeningen doet.

Lees meer...