fbpx

Blog

Fysiotherapie nieuws en blog

Niet hip, de snapping hip

Het zal je niet verwonderen dat ik een fanatiek sporter ben. En als fysiotherapeut weet ik meestal precies hoe ik mijn lichaam moet trainen voor het beste resultaat. Toen ik een poos geleden ineens verschrikkelijke pijn in mijn heup kreeg, alsof er iemand met een mes in stak, dacht ik dat mijn heup versleten was! Maar toen ik de symptomen eens goed bij elkaar optelde begreep ik dat ik te maken had met een knakkende heup, een snapping hip. In deze blog vertel ik je wat dat precies is.

Lees meer...

Fysiotherapie voor senioren

Van mijn oudere patiënten hoor ik nog wel eens dat ze vroeger altijd zo fit als een hoentje waren maar dat alles nu zoveel meer moeite kost. ‘De vanzelfsprekendheid dat mijn lichaam doet wat ik wil, wordt steeds minder naarmate ik ouder word’, zeggen ze. ‘Wat jammer dat ik er vroeger niet méér bij stilgestaan heb dat alles het zomaar deed!’ Maar gelukkig kun je ook als je al op leeftijd bent, nog veel doen om je lichaam fit te houden.

Lees meer...

Fit en veilig op de skipiste

Ga je deze winter weer een of meerdere keren skiën? Zorg dan dat je op tijd begint met het verbeteren van je conditie. Want hoe fitter je op de piste staat hoe minder risico je loopt op ongelukken. En hoe meer plezier je hebt van je vakantie.

Lees meer...

Fysiotherapie voor en na je operatie

Dat je na een operatie weer fit kunt worden met behulp van fysiotherapie is algemeen bekend. Maar wist je dat een goede fysieke conditie ook heel belangrijk is, vóórdat je geopereerd wordt? In deze blog vertel ik hoe je zelf een sneller herstel kunt beïnvloeden.

Lees meer...