fbpx

Blog

Fysiotherapie nieuws en blog

Brief Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

Beste fysiotherapeut,
Het hoeft geen betoog dat de verspreiding van het coronavirus grote consequenties voor ons allemaal heeft. Vanmiddag was er overleg op het Ministerie van VWS waar alle beroepsverenigingen en koepelorganisaties uit de zorg aanwezig waren. Het overleg concentreerde zich voornamelijk op het in stand houden van de acute zorg die door ziekenhuizen en huisartsen wordt geleverd.

Lees meer...

Heb je wel eens nekpijn?

De meeste mensen hebben wel eens nekpijn. Na rugklachten en schouderklachten is het de meest gehoorde klacht in onze praktijk. Nekpijn lijkt misschien onschuldig maar kan je gewone dagelijkse leven behoorlijk in de weg zitten en een hoop stress opleveren. Daarom is het belangrijk dat je oefeningen doet.

Lees meer...

Niet hip, de snapping hip

Het zal je niet verwonderen dat ik een fanatiek sporter ben. En als fysiotherapeut weet ik meestal precies hoe ik mijn lichaam moet trainen voor het beste resultaat. Toen ik een poos geleden ineens verschrikkelijke pijn in mijn heup kreeg, alsof er iemand met een mes in stak, dacht ik dat mijn heup versleten was! Maar toen ik de symptomen eens goed bij elkaar optelde begreep ik dat ik te maken had met een knakkende heup, een snapping hip. In deze blog vertel ik je wat dat precies is.

Lees meer...

Fysiotherapie voor senioren

Van mijn oudere patiënten hoor ik nog wel eens dat ze vroeger altijd zo fit als een hoentje waren maar dat alles nu zoveel meer moeite kost. ‘De vanzelfsprekendheid dat mijn lichaam doet wat ik wil, wordt steeds minder naarmate ik ouder word’, zeggen ze. ‘Wat jammer dat ik er vroeger niet méér bij stilgestaan heb dat alles het zomaar deed!’ Maar gelukkig kun je ook als je al op leeftijd bent, nog veel doen om je lichaam fit te houden.

Lees meer...