Skip to main content

Welke zorgverzekeraar vergoedt fysiotherapie het beste in 2018?

Featured BarbaraElk jaar opnieuw schrijf ik over verzekeringen. Dat doe ik niet zomaar. Verzekeringen veranderen voortdurend en in december kunnen we allemaal opnieuw een keuze maken: Blijven we bij onze vertrouwde maatschappij of stappen we over? Maar in een woud aan verzekeringen en nieuwe tarieven is dat geen makkelijke keuze. Lees mijn blog ‘Verzekeren voor fysiotherapie’ van juli 2016 nog maar eens. Je zou er keuzestress van krijgen, schreef ik toen en dat is eind 2017 echt niet veranderd. Om mijn cliënten op weg te helpen zet ik elk jaar de voorwaarden van alle verzekeraars voor fysiotherapie op een rijtje. Op basis daarvan geef ik mijn beste keus voor 2018. In deze blog lees je welke verzekeringsmaatschappijen fysiotherapie het best vergoeden.

Welke basisverzekering is Beste Keus?

De basisverzekering vergoedt alleen fysiotherapeutische zorg voor aandoeningen die op de Chronische Lijst staan. De basisverzekering kan bestaan uit een goedkope budgetverzekering, een naturapolis of een restitutiepolis. De budgetverzekering vergoedt fysiotherapie nauwelijks, de andere twee wel. Maar als je bij een naturapolis kiest voor een andere fysiotherapeut dan waarmee de verzekering contact heeft, dan betaal je extra. Je betaalt ook extra voor behandelingen die langer duren dan is vastgesteld voor die klacht. Verzekeraars die een restitutiepolis aanbieden als basisverzekering vergoeden alle fysiotherapie van de Chronische Lijst met van tevoren vastgestelde tarieven. Daarom vind ik de restitutiepolis als basisverzekering de beste keus.

Maatschappijen die dit aanbieden zijn:
De Amersfoortse, De Goudse, Delta Lloyd, FBTO, Kiemer, IZZ, Nedasco, Ohra, ONVZ, PNO, Stad Holland, Voogd&Voogd, VvAA, Zekur en ZorgDirect.

De aanvullende verzekering voor NIET-chronische fysiotherapie

Hoe is dan de fysiotherapie verzekerd voor aandoeningen die niet op de Chronische Lijst staan? Dat kan alleen via een aanvullende verzekering. Sommige verzekeraars vergoeden een aantal consulten, beginnend bij zes. Anderen vergoeden tot een bepaald bedrag. Ik vind dat allebei goede manieren van verzekeren. Maar de beste keus vind ik als de hele behandeling tegen marktconforme tarieven wordt vergoed. Want alle klachten zijn anders en het zou heel vervelend zijn als je halverwege je behandeling moet stoppen of dat je bij moet betalen.

Verzekeringsmaatschappijen die een complete aanvullende verzekering aanbieden zijn:
Bewuzt, De Amersfoortse, De Goudse, Delta Lloyd, FBTO, de fysioverzekeringen van IZZ, Kiemer, Nedasco, Ohra, ONVZ, PNO, Stad Holland, Voogd&Voogd, VvAA, de fysioverzekering van Zekur en ZorgDirect.

Conclusie

Wanneer je verwacht in 2018 fysiotherapie nodig te hebben, dan zit je bij een zorgverzekering van een van de bovengenoemde verzekeraars behoorlijk goed. Het is in ieder geval interessant om deze partijen in je eigen vergelijking op te nemen. Want je moet natuurlijk met meer factoren rekening houden. Ik heb alleen de fysiotherapie voor je vergeleken. Ik wens je in ieder geval veel succes en ik hoop dat je zo weinig mogelijk gebruik zult maken van je zorgverzekering!

Handtekening Barbara van Beek-Van Gelderen

Wil je nog meer lezen over dit onderwerp? Lees dan mijn blog met een praktijkvoorbeeld ‘Zit fysiotherapie in de basisverzekering van 2017?